Van, amit nem merek magamra vállalni!

Nem tartom magam egy töketlen férfinak, sok mindent meg tudok csinálni a ház körül. Szeretek is barkácsolni, és minden férfimunkát meg szoktam csinálni. Viszont úgy gondolom, van egy határ, amin felül, ha már tényleg szakértelmet igényel a dolog, akkor nem vezet sehová az arrogáns „Minek szakembert hívni? Hát meg tudom én is csinálni!” hozzáállás. Mert ha ilyen attitűddel kezdek neki valaminek, és ne adj Isten nem sikerül megcsinálni, akkor még nagyobb a gáz, mintha csak alapból bevallottam volna, hogy ehhez már nem értek.

Ilyen például a futómű beállítás is.

Mivel a futómű beállítás nem kis feladat, ezen múlik a megfelelő kormányzás, a kerekek egyenletes kopása stb., az összes olyan dolog, ami a konkrét irányítással kapcsolatos, ezért nem szabad a véletlenre bízni. Ha ugyanis elrontom, azzal a saját és a családom életét is veszélyeztetem, sőt igazából bárkiét, aki az úton közlekedik. Azt magamtól is meg tudom állapítani, mikor szükséges a futómű beállítás, mert elég jellegzetes hangot ad ki ilyenkor az autó. Szóval, ha ezt meghallom, már hívom is a szerelőt, mint most.

Bennük bízom a legjobban: Méta Autószerviz

Szokták mondani, hogy a férfiak a legjobban a borbélyban bíznak, hiszen őt engedték régebben is egyedül késsel a nyakuk köré, de nálam az autószerelő is ezen a szinten van. Elvégre, ha ők elrontanak valamit, az is az életembe kerülhet, ha egyszer csak behal az autó menet közben. A métás srácokhoz viszem a kocsit már évek óta, ha van valami, és még egyszer sem kellett csalódnom a munkájukban.

Több éves tapasztalattal rendelkeznek az autószerelés területén, és az újakra is mindig nagy figyelmet fordítanak, hogy a lehető legjobban tudják átadni a tudást. Pont elegen vannak ahhoz, hogy ne kelljen túl sokat várni a szabad időpontra, és mindig viszonylag gyorsan el is készülnek a munkálatokkal.

Ezúttal is profi munkát végeztek!

Bevittem az autót kedden, és csütörtökön már hozhattam is el. Azért szeretem hozzájuk hozni, mert mindig rendesen bemérik, és ha már ott az autó, rendesen át is vizsgálják, így kiderül az összes kis probléma, amit esetleg nem veszek észre. Ez szükséges is amúgy, nem is lenne biztonságos, ha csak félmunkát végeznének ezt a lépést kihagyva, mert simán lehet, hogy a futómű rendellenes működése mögött valami teljesen más ok áll, mint azt első blikkre gondolnánk. Úgyhogy előbb mindig a felfüggesztés vizsgálata jön, ez vesz idénybe több időt, és csak utána következhet a geometriai, műszeres beállítás.

A beállításhoz a piacon elérhető legjobb műszert használják, a német Hofmann gépet, ami kiváló minőségű, de más autószervizekben nem annyira elterjedt a használata. Használnak gépeket, de csak kevés helyen van konkrétan ez, a többi silányabbal is beéri pedig szerintem ilyeneken egy szerviznek pont, hogy nem illene spórolni.

Az árat illetően tartottam attól, hogy most ebben a gazdasági helyzetben megdrágul majd az ő szolgáltatásuk is, de szerencsére nem olyan mértékben drágult, mint számítottam. Ahhoz képest, mi mennyibe kerül manapság, még így is megéri hozzájuk vinni az autót. Ár-érték arányban úgy gondolom, ez a legjobb autószerviz. És eddigi összes tapasztalatomat összevetve is úgy látom, hogy sikerült kiválasztanom a legjobbat.

Ha máshová vinném, sosem tudnám ennyire biztonságban érezni magam, mint itt. Mióta elhoztam a kocsit egy hangja sincs, úgyhogy ismét elégedett vagyok!