SPDIF kábel: a Sony és Philips remekműve

érvéghüvely

Számos olyan kellék van az audiotechnika világában, ami bár kis mérettel rendelkezik, az előnye és a szerepe óriási. Pontosan ilyen az érvéghüvely is, ami a folyamatbiztos vezetékezést, adatfeldolgozást és vezetőkonfekcionálást teszi lehetővé. A legkülönfélébb elektronikai kütyükben jelen van és számos olyam pozitívumot tartogat, ami elektromos és mechanikai szemszögből is elengedhetetlen a megfelelő működésben, illetve a magas minőséghez.

Az érvéghüvely legfontosabb feladata kétségtelenül az, hogy az a vezető elkötését megakadályozza, illetve az egyes sodratok mechanikus hatás elleni védelmét lehetővé tegye. Sokszor ez a csavaros kapcsokra való csatlakoztatáskor bizonyul nagyon fontosnak.

Rugós kapcsok használata esetén ezenkívül a rézvezető és az érvéghüvely közötti szilárd kapcsolat is döntő fontosságú. Nem csupán a megfelelő érvéghüvelyfogó kiválasztása a lényeg, hanem a hüvely alapanyaga is nagyon lényeges, hiszen ez járul hozzá a biztonságos krimpkapcsolathoz. Milyen további pozitívumokat tartogat ez?

Idesorolható a fokozott és tartós üzem- és érintkezésbiztonság, a védett összeköttetés, többszörös áthuzalozás esetén is, a keresztmetszet egyszerű felismerhetősége és természetesen a tartósan alacsony átmeneti ellenállások biztosítása. Az érvéghüvely megvásárolható a KáCsa Audio shopban, ahol nem csupán a magas minőségnek lehet örülni, hanem a kedvező áraknak és a gyors kiszállításnak is.

A kevésbé ismert SPDIF kábel

Számos audio interfész közül lehet választani manapság. A Sony és Phillips egyik korszakalkotó terméke a SPDIF kábel volt, amit manapság már nem sokan használnak. Eredeti nevén a Sony/Philips Digital Interconnect Format garantálni tudja két eszköz között a hangok digitális átvitelét.

A legfontosabb tulajdonsága az volt, hogy az átvitelkor a jel nem szedett össze semmiféle zajt, ami a minőség csökkenését okozta volna. Ezért is volt sok esetben jobb választás az SPDIF kábel és nem valami analóg vezeték, hiszen az utóbbi a jeltovábbítást nem végezte el tökéletesen. Ahogy a neve is mutatja, a kellék tervezése és szabványosítása a Sony és a Philips szakembereinek segítségével történt.