Az előtető építés modern alapanyaga

előtető építés

Egy ház több részére is kerülhet előtető, nemcsak a bejárati ajtó fölé, hanem a garázsajtót és a teraszt is védheti egy ilyen építmény az időjárás viszontagságaitól. Régen hullámpalából történt az előtető építés, vas tartószerkezettel, majd ezt felváltotta a hullámosított műanyag és az üveg. Manapság már a legtöbben korszerű alapanyagot használnak erre a célra, mégpedig a polikarbonátot. Ennek tartószerkezete műanyagból vagy alumíniumból épül.

A kocsibeállók vagy nagyobb teraszok fölötti előtető építés úgy zajlik, hogy ezek a konstrukciók támasztólábakkal vannak alátámasztva, de a kisebb előtetők csak a falhoz vannak rögzítve. A polikarbonátból előállított szerkezetek készülhetnek sima, íves, nyereg vagy félnyereg kialakítással. Tulajdonképpen mindig az adott épület stílusának megfelelőt érdemes választani. A polikarbonát, mint anyag, nagyon jó választás, mert fényáteresztő tulajdonságú, UV védelemmel ellátott, tartós. Minden szempontot figyelembe véve, jó döntés, amikor az előtető építés a cél.

A terasz építés pontos szabályozása

Egy kertes házban elengedhetetlen a terasz megléte, ahol védett körülmények között tartózkodhatunk. Azonban különböző rendeletek szabályozzák a terasz építés folyamatát és egyszerű esetben engedély sem kell hozzá. Az építésnél a leggyakoribb szabályozás az, hogy a szomszéd épülettől vagy kerítéstől milyen távolságra helyezhetjük el a teraszt. De az szintén szabályozás alá esik, hogy a telket mekkora arányban építhetjük be. Ennek a lényege, hogy a terasz elkészülte után is a minimálisan meghatározott zöldterület mérete megmaradjon.

A terasz építés során tudnunk kell, hogy engedély nélkül maximum 1 méter magas lehet a terasz a kert szintjétől. Mielőtt elkezdenénk a munkát, mindenképpen ajánlott megnézni, hogy a helyi önkormányzat milyen szabályokat állít fel ezzel kapcsolatban. A terasz építés előtt bejelentési kötelezettségünk van, ha az épület alapterülete és a bővítés mértéke együttesen nem éri el a 300 négyzetmétert. Ismerje meg az érvényben lévő rendeleteket, mielőtt hozzáfog!