A modern kandallók rövid bemutatása

modern kandallók

A Benkel áruházban megvehető kandallók kétfajta frontrésszel kérhetők. Egyrészt ott vannak a letisztult dizájnú modern kandallók, amik minimalista stílust képviselnek. Másfelől pedig megrendelhetők a rusztikus kialakításúak, amik tökéletesen mutatnak egy antik, régiesebb miliőben. Milyen további előnyökkel rendelkeznek a korszerű fűtőberendezések?

A tűzterük nagyobb üvegfelülettel rendelkezik, míg az ajtóik a maximalizált méretüknek köszönhetően rátakarnak a hamuzó fiókra, aminek az ürítése így csakis az ajtó kinyitását követően oldható meg. A modern kandallók esetében a felszereltség részét képezi a külső égési levegő rácsatlakozási lehetőség és persze a szabályzó kezelőszerv.

Ha már az előnyökről van szó, muszáj kiemelni a tényt, hogy a modern kandallók teljes mértékben belső levegő független kivitelűek. A tűztér minden esetben öntvény, az ajtó és a keret pedig magas minőségű lemez anyagból készül. A modern kandallók remekül mutatnak és tökéletesen szolgálnak olyan házakban, épületekben is, ahol a páraelszívó vagy szagelszívó berendezés egy légtérbe kerül a kandallóbetéttel.

Az otthon központi eleme a fatüzelésű kandallóbetét

Egy jól megválasztott kandalló, ami a fa elégetésével melegíti fel a környezetét, rengeteg hazai háztartásban a legalapvetőbb fűtési eszközt jelenti. A fatüzelésű kandallóbetét nem csupán esztétikai értékekkel bír, de a funkcionalitást illetően is dicséretet érdemel.

A tapasztalatok szerint, a fatüzelésű megoldások reneszánszukat élik Magyarországon. Az egyre csak növekvő gáz- és áram számlák miatt sokan mondanak nemet ezeknek, visszatérve inkább a megbízható, környezetkímélőbb fához. Egyrészt a fatüzelésű kandallóbetét biztosította látvány, a lángok tánca egy óriási pozitívum sokaknak.

Mondani sem kell, hogy a mai darabok egyáltalán nem úgy működnek, mint a nagyszülőknél, vidéken megfigyelhető eszközök. A korszerű fatüzelésű kandallóbetét légfűtésű és vízteres is lehet. Sőt, a modern megoldásoknak hála a szerkezetek használata már nem jár együtt olyan kényelmetlenségekkel, mint régen.