A kályha eleganciát sugall

kályha

A mai áremelkedések miatt, mindenki próbál csökkenteni a kiadásokon. A kályha varázslatos megjelenést kölcsönöz a helyiségnek. A fűtőtest az elmúlt évszázadok egyik legnépszerűbb belsőépítészeti elemei közé tartozik. Közkedveltsége olyan mértékű, hogy nemcsak a vidéki házakat, hanem a nagyvárosi otthonokat is sok esetben díszíti. Tökéletes ötvözete az eleganciának és az előkelőségnek a rusztikus változat. Híres lakberendezési magazinokban folyamatosan jelen van.

Sokféle típusban vásárolható meg vagy építtethető ki a kályha. Ha a vételára nem is a legolcsóbb, de hosszútávon takarékos, mivel a fát alacsonyabb áron szerezheti be. Felmérések szerint, Magyarországon minden harmadik háztartásban alkalmaznak valamiféle fatüzelésű berendezést. Cserépből épült variáció esőként a 13. században lett kivitelezve, német és svájci mesteremberek jóvoltából. A fűtési módszer igencsak gyorsan elterjedt. A 15. század végén Közép-Európában, azon belül Magyarországon, Csehországban és Lengyelországban is mindennapossá vált a kályha használata.

A kandallóbetét precíz kialakítású

A kiegészítő az előírásoknak megfelelően, precíz mérnöki tervezéssel és minőségi alapanyagok felhasználásával készül. A kandallóbetét természetesen környezetbarát égést biztosít. Öntöttvas anyagból állítják elő, kívül bordázott felülettel. A hátlap belső része hőpajzs elemmel van megerősítve. Minden lemeze grafitszürke, hőálló festékkel van bevonva. A pillangószelep segítségével szabályozható az égés intenzitása, szóval beállítható a kívánt hatásfok. Az alkatrész kívülről működtethető, ami a berendezés felső sarkára van felszerelve.

A tűztér alsó részén a rostélyok különleges kialakítása segíti az égési levegő egyenletes elosztását. A kandallóbetét ezen eleme az ajtón keresztül egyszerűen kiemelhető, ennek köszönhetően a tisztítása és a cseréje nem okoz majd gondot. A hőálló üveg az ajtóba csavarokkal rögzített füllel illeszkedik. A standard előírásoknak megfelelően, 800 C fokig ellenáll a hőnek. A kandallóbetét üzemeltetése száraz, kemény fával javasolt. A hamugyűjtő tepsit minden tüzelés után célszerű kiüríteni.