Nem véletlen az inverteres klíma sikere

inverteres klíma

Nagyon sokat lehet hallani manapság az inverteres légkondicionálóról. Az inverteres klíma folyamatosan növekvő népszerűsége főleg annak tudható be, hogy a berendezés igazán költséghatékony megoldást jelent az efféle készülékek piacán. Kevesen tudják, de megéri ehhez kérni a GEO tarifát vagy a H tarifát, aminek hála bizonyos hónapokban -50% kedvezménnyel üzemeltetheti a tulaj az eszközét.

A caribiklima.hu oldalon megvehető Gree inverteres klíma elérhető a leggazdaságosabb, A++ és A+++ energia tanúsítvánnyal. Milyen jellemzőkre kell odafigyelni, ha a vásárlásra kerül sor? Ahhoz, hogy a leggazdaságosabb terméket találja meg az ember, érdemes megfigyelni a rendelkezésre álló hatékonysági mutatókat.

Ennek segítségével megbecsülhető, hogy az adott környezetbe, például kertesházba, lakásba vagy irodába, milyen inverteres klíma fog beválni. Az egyik legfontosabb a SEE érték, amivel a szezonális hűtési hatékonyság állapítható meg.

Lényeges továbbá az EE érték, amivel kideríthető, hogy adott külső, illetve belső hőmérsékletszint esetén a befektetett áramhoz viszonyítva hányszoros hűtőteljesítmény érhető el az inverteres klíma révén. Ott van még továbbá a COP, ami a készülék fűtési teljesítményére utal. Minél nagyobb a mutató, annál gazdaságosabb az eszköz.

Beváltja a hozzá fűzött reményeket a fűtésre optimalizált klíma

Sokan kérdezik, hogy miért is éri meg egy légkondival fűteni? Ha adott a fűtésre optimalizált klíma, akkor jobb hatásfok érhető el, mint például egy elektromos árammal működő berendezéssel vagy épp gázkonvektorral. Természetesen a légkondicionáló telepítése sokkal egyszerűbb és olcsóbb, mint egy teljes gázfűtéses rendszer kialakítása.

Maximum 4-6 óra alatt működőképes lehet az egész. Jogos a kérdés, hogy milyen fűtésre optimalizált klíma mellett érdemes dönteni? Aki nem tudja, mit szeretne, és/vagy nem ért a témához, nyugodtan kérheti egy szakember segítségét. Ami még fontos, hogy milyen helyiségbe kerül a szerkezet? Fontos a fűtendő helyiség alapterülete és belmagassága. Természetesen a választáskor meghatározó tényező a nyílászárók száma.