Mitől lett ilyen népszerű az Aviva módszer?

Aviva

Test és lélek komplex egészként működik. Ezt ma már az orvostudomány is elismeri. Egyik egészsége sem létezhet a másik nélkül. Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek az olyan megoldások iránt, melyek lehetővé teszik az egészségtudatos mindennapok megvalósítását. Az Aviva módszer tipikusan ilyennek számít. Nem pusztán egyfajta mozgásformáról van szó esetében, hanem rajta keresztül kapcsolat teremthető a test természetes funkcióival. Saját testünk működésének megértése pedig egyenes út lehet a jobb életminőség irányába.

 

Az Aviva módszer többek között a test öngyógyító folyamatait tudja támogatni (forrás: valtozasmuhely.hu). Nőknek és férfiaknak egyaránt megoldást kínálhat. Eszköztárában a helyes légzés, testhasználat és a táplálkozásra vonatkozó információk egyaránt helyet kapnak. Mindezek a tornagyakorlatokkal együtt aktiválják a belső elválasztású mirigyeket és így a nemiséggel összefüggő problémáknak is elejét lehet venni, illetve hozzájárulni a gyógyulás folyamatához.

A torna fokozza a vérkeringést, melynek hatására a hormonok áramlása is javítható. A nyirokrendszeri keringés mellett az alhasi és kismedencei izmok regenerálhatóak. Az Aviva módszer számtalanszor bebizonyította, hogy alkalmazásával a hormonháztartás egyensúlyba hozható, valamint a sokakat érintő pajzsmirigy problémák is kezelhetővé válnak. Nem csak a peteérés elősegítésekor érdemes mellette letenni a voksot, hanem a változókori hormonális gondoknak is elejét lehet venni. A szakemberek kifejezetten ajánlják azok számára, akik várandósság után vizelettartási problémákkal küzdenek, de a hormonális eredetű súlyfelesleg kapcsán is célszerű a módszer felé fordulni.

 

A plusz kilók gyakran a kalóriatöbbletre vezethetőek vissza, de nem ritka, hogy hormonális kiegyensúlyozatlanságok állnak a háttérben. Ekkor a hormonháztartás kiegyensúlyozása mellett egy másfajta életmódra való áttérés is lényeges eleme a változásnak. A saját test működésének megértésével, valamint a megfelelő külső támogatással átalakítható a kívánt irányba annak funkcionálása.

 

Az Aviva torna férfiak számára is ajánlott. Esetükben az artériás vérkeringés fokozása és az izmok dolgoztatása hozzájárulhat a prosztatagondok megelőzéséhez. Búcsút mondhatnak az érintettek az emésztési gondoknak, és elsajátíthatják azokat az életmódbeli tudnivalókat, melyek a stressz szintjének csökkentéséhez hozzájárulnak. A spermiumszám növelésével fokozható a termékenység, mely sok pár számára hozhatja meg a régóta vágyott gyermekáldást.