Mintás fürdőruha anyag, ami megtartja az alakját

mintás fürdőruha anyag

Képzelje el, hogy úszni megy, majd átázott bikinivel jön ki a vízből! Azt szeretné, ha a mintás fürdőruha anyag a lehető leggyorsabban megszáradna? Senki sem akar sokáig dideregve ülni egy csöpögő darabban. Ügyeljen tehát arra, hogy olyan mintás fürdőruha anyag mellett döntsön, ami gyorsan szárad és nem tartja meg a vizet! A fürdőruháknak természetesen nyúlniuk is kell! Általában úgy készülnek, hogy szorosan illeszkedjenek a bőrhöz. Az anyagnak mind vízszintesen, mind függőlegesen jól kell nyúlnia, hogy fel tudja húzni a terméket.

Szeretné, ha a fürdőruha vizes állapotban is megtartaná az alakját és szorosan illeszkedne? Egyes anyagok hajlamosak megtartani a vizet és elvesztik az alakjukat, ha átáznak. Ezért olyan szövetet kell választani, ami szép és formás marad, függetlenül attól, hogy mennyire nedves. Rendkívül fontos a mintás fürdőruha anyag jó rugalmassága is. Ha a szövet nem nyeri vissza a formáját, akkor gyorsan megnyúlik. A legalább 8% elasztán tartalmú példány kiválasztása biztosítja a szövet nagyszerű rugalmasságát.

A törölköző kedvenc szövete a frottír anyag

Amikor a szövet szóra gondolunk, azonnal egy sima, finom és folyékony textil jut az eszünkbe. Természetesen nem minden szövet ilyen! A serpa szövet, amit főként farmerdzsekikben használnak, durva és gyapjas anyag, a klasszikus pamut ellentéte. Most viszont nem a serpa szövet érdekel minket, hanem a híres frottír anyag, ami az utóbbi időben nagyon népszerű. A nedvszívó tulajdonságait különösen nagyra értékelik a hulladékmentes tárgyak készítésénél.

A legtöbb varrónőnek a frottír anyag valószínűleg leginkább a büfi kendőkhöz és a többi babáknak való dolgokhoz kapcsolódik. Ez azért van, mert a kicsiknek szükségük van minden lehetséges puhaságra, tartósságra és nedvszívó képességre, amit a szövet csak nyújtani tud. A frottír anyagból készült kapucnis törölközők nagyszerűek a strandra, a medencébe vagy a fürdéshez. Ha valaki egy kicsit nagyobb kihívást keres, a frottír anyag nagyszerű ruházati cikkekhez és jól működik köntösként is. Ezen kívül szépen párosítható más anyagokkal, beleértve a plüsst is.