Málta nyaralás

Az elmúlt években Málta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nyaralók körében. Nem csoda, hiszen a földközi-tengeri kis sziget klímája és látnivalói megfogják a műértő utazót. Nézzük, miért éri meg egy Málta nyaralás?

Tehát ahogy említettünk, Málta a Földközi- tengeren helyezkedik el, Szicíliától délre. Sokan adóparadicsomként ismerik és sokáig inkább csak üzletemberek számára volt népszerű úti cél cégalapítás miatt. Már azonban a történelemkedvelő turisták is elárasztották Málta hangulatos kis utcáit.

Az egész sziget körülbelül 316 km2, csak összehasonlításként Budapest több mint 500 km2. Lakossága 441 ezer fő. Máltán a főszezon májustól októberig tart, ilyenkor utazók tömegei érkeznek a sziget repterére. Málta bár kiváló klímával rendelkezik, nem egy tipikus nyaralós, tengerparton fekvős úti cél, mivel tengerpartjai inkább kavicsosak, sziklásak. Tehát egy családi nyaralás helyszínéül csak akkor válasszuk, ha gyermekeink lekötésére nem a homokos tengerparti fürdőzésen kívül mást elfoglaltságot is tudunk találni. A passzív pihenés csak arra való Máltán, hogy a felfedezőutakat megszakítsuk egy-egy nap medence parton olvasgatással.

Ennek ellenére sokak szerint Málta a Földközi-tenger szigetei közül az egyik legsajátságosabb és legizgalmasabb úti cél. A látnivalók közt az egyik legfontosabb a főváros, Valletta, amely az UNESCO világörökség része. A gyönyörű épületek különleges hangulatot árasztanak. Itt található a Szent János Katedrális, a Régészeti Múzeum, a Mesterek Palotája, a Parlament kihagyhatatlan látnivalók a máltai nyaralás idején.

Fürdőhelyek közül az egyik legnépszerűbb a Kék Lagúna, mely hihetetlen kék vizével varázsol el. Számtalan egyéb természeti képződményt csodálhatunk meg, ilyen például a Blue Grotto vagy Gozo szigete.

Amennyiben szállást keresünk, számtalan lehetőség közül választhatunk. Ha biztosan minőséget szeretnénk, figyeljük a Hotel Stars minősítést a szálláshelyeknél, mert könnyen rossz szállásba botolhatunk horrorisztikus áron. Apartmanokat már átlag 180 ezer forintért bérelhetünk két fő részére reggelivel. A három, négy csillagos szállások közül félpanzióval két fő részére már 240 ezer forintért találunk színvonalas hoteleket.