Élet a mellplasztika után – Mire számíthatok?

mellőlasztika

 

Egyre többen választják a plasztikai műtétek által kínált megoldásokat, ha a külsejükről van szó. Azonban a plasztikai műtéteket övező tévhitek gyakran kelthetnek olyan érzéseket az emberekben, mintha mindez csupán a külsőségekről és a megjelenésről szólna. Ezzel ellentétben több millió olyan nő él jelenleg a világon, aki az orvostudománynak köszönhetően élhet minőségi életet – gondoljunk csak a rákos megbetegedések korrekcióira, a születési rendellenességek helyreállítására vagy akár a balesetben szerzett sérülések korrigálására.

A mellplasztika is egy a sok beavatkozás közül, melynek köszönhetően egy teljesebb, magabiztosabb életet élhetnek a nők. Egy olyan sebészeti beavatkozásról beszélünk, amely során az orvosok általában a mellimplantátumok beültetésével növelik a mell méretét vagy formáját, esetleg csökkentik azt, vagy felvarrják az emlőket. Bár a mellnagyobbító műtét népszerű és viszonylag biztonságos beavatkozás, az eljárás után az esetek többségében szükséges bizonyos óvintézkedéseket betartani az optimális gyógyulás és az esetleges szövődmények elkerülése érdekében.

Mire figyelj a mellplasztika után?

Több dologra is kell majd figyelned a mellplasztika után. Az első és legfontosabb, hogy maradéktalanul tartsd be, amire az orvos utasít – hidd el, nagyon jól tudja, hogy mit miért tanácsol. A doktor rendszerint megfelelő fájdalomcsillapítókat és antibiotikumokat ír fel, ezek adagolását is pontosan be kell tartani. A műtét utáni időszakban a testmozgást és a nehéz tárgyak emelését még a gondolataidból is száműznöd kell egy időre! Az orvosok által előírt szabályokat követve maximalizálhatod a gyógyulást, ezzel egy időben pedig minimalizálhatod a szövődmények kockázatát.

A hegek „karbantartása” – az egyik legfontosabb, amiről muszáj gondoskodnod

A második fontos tényező a megfelelő sebek kezelése és tisztántartása. A sebek gyógyulása fontos része a melleket érintő műtét utáni rehabilitációnak. A bemetszések helyén keletkező sebek fertőződése vagy gyulladása komoly szövődményekhez vezethet, ha nem vagy elég körültekintő. Az orvos legtöbbször arra utasítja a betegeket, hogy a sebeket naponta tisztítsák meg óvatosan, kötözzék be alaposan. Egyes helyeken a kezdeti időszakban ehhez segítséget is kaphatsz. Az ágyból való felkelés, az ülés, a járás és a fürdés – ezeket egy ideig rendkívül óvatosan kell végezni.

Az étrenddel is rengeteget tehetsz a gyógyulásért

A mellplasztika utáni időszakban fogyassz olyan élelmiszereket, amelyek hozzájárulnak a test regenerálódásához és elősegítik a gyógyulást. A fehérjékben gazdag ételek, mint a halak, csirkehús, tojás, valamint a diófélék segítik az izomzat helyreállítását. A gyümölcsök és zöldségek antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek a sebek gyógyulását támogatják. A teljes kiőrlésű gabonafélékben található rostok a bélrendszerre gyakorolnak jótékony hatást, az egészséges zsírok pedig segítenek a testben bekövetkező gyulladások csökkentésében. A magas C-vitamin tartalmú élelmiszerek elősegítik a sebek gyógyulását és javítják a bőr rugalmasságát. A kollagén szinte már-már csodaszer – kiválóan támogatja a bőr megújuló képességét. És ne feledd: mindenekelőtt légy türelmes, az eredmény nem marad el!