A kandalló sokféle változatban beszerezhető

kandalló

A kivitelezésnél, illetve a kiválasztásnál figyelembe kell venni, hogy a berendezés passzoljon a lakás stílusához. A kandalló esztétikusabbá teszi az otthonát. Létezik zárt és nyitott tűzterű változat. A zárt típusok betétekkel épülnek, amelyeknek a hatásfoka 65-90 %. A nyitott variációk előnye, hogy közvetlenül élvezheti a tűz látványát. Ezt fűtésre nem igazán érdemes használni, mivel a hatásfoka mindössze 10-15 %. A betétek többféle kialakításban szerezhetők be. Kapható légfűtéses, konvekciós, víz- és gázfűtésű egyaránt.

A légfűtéses kandalló független a közüzemű szolgáltatásoktól. Alkalmas kiegészítő fűtésre, de képes akár az egész házat is felmelegíteni. A duplafalú, vagyis a konvekciós típus által elérheti, hogy minden helyiségben egyforma legyen a hőmérséklet. Ez a zárt légcsatornáknak köszönhető. A vízfűtéses betétet leginkább a már kiépített rendszerre kötik, de önállóan is alkalmazható. A kandalló megvásárolható a szaküzletekből vagy az internetes boltokból. Igény szerint a házhozszállítás is megoldható.

A kandalló árak esetenként változóak

Azt, hogy mennyibe kerül egy ilyen termék nagyon sok tényező befolyásolja. A kandalló árak többek között függnek a betét típusától, a mérettől és a burkolat anyagától. A külső megjelenés is fontos, ezért minőségi burkolóanyag mellett érdemes dönteni. Ez lehet márvány, mészkő, dísztégla, csempe, díszkő, stb. A beszerzésénél a legnagyobb hangsúlyt arra kell fektetni, hogy a berendezést mire szeretné használni. Egy ilyen tűzhely lehet látványelem, bútordarab, de betöltheti a központi fűtés fontos szerepét is.

A kandalló árak alacsonyabbak lehetnek, ha figyelemmel követi a webáruházak akcióit. A vásárláskor tartsa szem előtt a lakás elosztását, a méreteit és a szigetelését! Ha csak a hangulatteremtés a cél, akkor nem feltétlenül kell drágább, takarékosabb üzemű terméket választani. Ebben az esetben elegendő egy elektromos variációt beszerezni. Ezzel szemben, ha a fő fűtés a cél, akkor ne spóroljon a berendezésen. A kandalló árak ez esetben természetesen magasabbak. Célszerű robosztusabb kivitelű típust választani.