A bokaficam rendkívül fájdalmas

bokaficam

Ez a kellemetlenség bárkivel és bármikor megtörténhet. A bokaficam látványos és egyértelmű tünetekkel jár. Egy figyelmetlen lépés elegendő ahhoz, hogy megtörténjen a baj. A baleset alkalmával, az erős fájdalmat általában egy kattanó, recsegő hang előzi meg. Az érintett részen szinte azonnal duzzanat képződik. A bevérzés következtében a láb elszíneződik. Amennyiben néhány nap elteltével nem múlik, nem csillapodik a fájdalom és a lábdagadás, akkor javasolt szakemberhez fordulni.

A kezelés hatékonysága leginkább a súlyosság mértékétől függ. A bokaficam vizsgálata során, a speciális teszteken kívül szükség lehet röntgen, CT, illetve MR felvételre is ahhoz, hogy az orvos meg tudja állapítani a sérülés mértékét. A felépülési idő esetenként eltérő. Egy-két héttől több hónapig is elhúzódhat. A gyógyulási időszak alatt fontos, hogy pihentesse, kímélje az érintett testrészt. Érdemes kerülni az olyan mozdulatokat, amelyek terhelésnek tennék ki a lábat. A bokaficam regenerálódása fizioterápiás kezelésekkel felgyorsítható.

A haj erősítése hagyományos módszerekkel

Az ápolt frizurával sokat lendíthet a megjelenésén. Házi praktikákkal is történhet a haj erősítése. A mezei zsurló igazán csodálatos és hatékony gyógynövény, ami nemcsak egészséges táplálékkal látja el a hagymákat, hanem fokozza a keratin termelődést. Az utóbbi azért lényeges, mert a szálak ebből a fehérjéből épülnek fel 97 %-ban. Továbbá, serkenti a növekedést és gátolja a hullást. Biztosan mindenki halott már a ricinusolaj csodatévő erejéről. Kimagasló hidratáló hatása van, sőt, segít megelőzni a korpásodást.

A haj erősítése tojáspakolással is történhet, ami az egyik leghatékonyabb módszer az egészséges szálak elérésének érdekében. Ennek az oka nem más, mint az, hogy a tojás B1, B2 és B5 vitaminokban rendkívül gazdag. Ezek kiváló hatással vannak a szálak rugalmasságára és az általános egészségére. A haj erősítése hagymalével is kivitelezhető. Eredményes, hiszen tele van olyan tápanyagokkal, amelyeknek nagy szerepük van a növekedés beindításában. Ha kipróbálja valamelyik módszert, akkor biztosan elégedett lesz.